HTML

Technika varázscsomagok

Friss topikok

A nyár örömei

2013.06.18. 22:06 K_Katica

Ebben a borzasztó melegben vajon milyen elfoglaltságot lehet kitalálni a gyerekeknek, amit szívesen csinálnak?

Hát persze, pancsolás! Ilyenkor lehet nemezelni, kezdőknek a labda és a karkötő kitűnő indulásképpen, a szappanos víztől pedig olyan tiszta lesz a kezük, amilyen már régen nem volt! :-)

(Ez a kép a kockasvilag.blogspot.com oldalról származik)

Egy másik lehetőség amit gyerekek és felnőttek is nagyon kedvelnek: a papírmerítés. A legegyszerűbb egy papírlapot készíteni, amit később felhasználhatunk, de ha nagyon belemelegszünk, akkor illatosíthatjuk, színezhetjük pl. bodzalével, vagy különféle anyagokkal dúsíthatjuk: kávézacctól virágszirmokon át akár zsinegeket, fonalakat is beledolgozhatunk a papírmasszába. Ha elég kitartóak vagyunk, akkor készíthetünk a képeslaphoz borítékot is. 
A merített papír akkor a legszebb, ha a kereten elkészült formát meghagyjuk, semmiképpen sem ajánlom ollóval formára nyírni.

Akkor elő az újságokkal, indulhat az áztatás, holnap le lehet turmixolni vagy festékkeverő szárral szétzúzni, esetleg egy rossz lábasban szétfőzni, amíg fő a massza, addig elkészül egy fakeretre feszített szúnyoghálóból a merítő háló, kell még nagy lavór, amibe tesszük a papírmasszát és jó sok vizet, majd merítünk, lecsepegtetünk, kifacsarjuk, kifüggesztjük végül megszárítjuk.

Nagyszerű pancsolós időtöltést kívánok!

Szólj hozzá!

Címkék: gyerekek játszóház nemezelés papírmerítés http://matek1x1.hu http://technikacsomagok.boltaneten.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://technika1x1.blog.hu/api/trackback/id/tr45367980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása