HTML

Technika varázscsomagok

Friss topikok

Népművészet élőben

2013.07.01. 07:39 K_Katica

Vajon tudod-e kiről ismert Farkaslaka? Segítek: író volt. 

Amíg nem jár ott személyesen az ember, addig csak egy könnyen felejthető adat. Ha megnézed a házat, ahol született, meghallgatod a még élő unokaöccse szavait, már sokkal izgalmasabb és kevésbe feledésbe merülő a látogatás. 

Az író neve: Tamási Áron 

Ha jársz Farkaslakán ne csak a kirakodóvásárt nézd meg, de a két cserefát is, amely között található az író sírja. 

És olvasd el Tamási Áron könyveit (újra), mert igen nagy élmény!

Tamási Áron sírja.jpg

Farkaslakán is jártunk, és nagyon érdekes volt, Mert a Tamási Áron szülőházából jövet a templom környékén özön ember állt virágcsokrokkal.

kortalálkozó.jpg

Nem értettük: a ballagáson már rég túl vannak, esküvőre nem szoktak ennyi virágot vinni... Végül vettük a bátorságot és megkérdeztünk egy ünneplőt a dolog felől. Ő mondta el, hogy most van a 30 évesek találkozója. Micsoda szokás! A világ bármely tájára tévedt, Farkaslakán született 30 évesek mind hazajöttek ünnepelni, és őket ünnepli az egész falu! Sorra kerülnek a 20-40-50 évesek is. Megbecsüli őket a település, és Ők is  megtisztelik falujukat. Íme néhány kép:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://technika1x1.blog.hu/api/trackback/id/tr835385541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása